Doliu în Cotroceni. Un om alergic la sărăcie a murit când a văzut un autobuz la el pe stradă

E o zi neagră în Cotroceni! Costache Mavrocordat-Cantacuzino, un bărbat de 42 de ani din cartier, a decedat în această dimineaţă, fiind găsit fără suflare de servitori pe treptele vilei sale neoromâneşti din anii 30, la umbra unei magnolii superbe.

Potrivit medicilor, Mavrocordat-Cantacuzino era alergic la sărăcie, iar organismul său a cedat când a văzut un autobuz intrând pe strada sa, încărcat cu oameni cu venituri medii sau chiar mici, inclusiv cel puţin un homeless care mirosea dezagreabil.

„Alergia la sărăcie – în termeni ştiinţifici, lehamitoza pecuniară – e o boală des întâlnită în cartierul nostru, dar adesea trecută cu vederea, pentru că bolile sunt considerate o problemă proletară. Mulţi oameni trăiesc zeci de ani fără să ştie că sunt alergici la sărăcie, şi se prăbuşesc brusc când văd pe cineva mâncând un covridog sau cumpărându-şi blugi de la second hand”, explică Sir Chesterfield Bourbon-Sturdza, medic de familie la Policlinica Artizanală Bio din Cotroceni.

Şoferul autobuzului, recent angajat la STB, şi-a cerut scuze şi a explicat că s-a rătăcit în drum spre Rahova. La auzul cuvântului cu R, alţi câţiva locuitori din Cotroceni au leşinat, fiind transportaţi de urgenţă în Austria pentru un pahar de apă rece mulsă dintr-un gheţar vechi de 9000 de ani.

În urma tristului incident, peste 400 de cetăţeni din Cotroceni au semnat o petiţie prin care cer interzicerea transportului în comun în tot oraşul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 martie 2024 15:30
Citește mai mult despre: Bucuresti Cotroceni stb

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult