Dovada că suntem un popor tolerant! Nici un român nu se plânge că Black Friday nu e sărbătoare românească

Cu toate că în media circulă constant informații despre cum românii sunt intoleranți față de tradițiile și obiceiurile altor popoare, realitatea din teren ne arată cu totul o altă imagine. De exemplu, deși mai comentează câte puțin la Valentine’s Day sau Halloween, românii nu se plâng aproape deloc de Black Friday că nu ar fi o sărbătoare românească.

„Am primit de-a lungul timpului mai multe reclamații de la consumatori cu privire la Black Friday, de la întârzieri la comenzi incomplete, dar nimeni n-a reclamat vreodată că a fost obligat să-și cumpere la reducere ceva în cadrul unei sărbători de import, cum e Black Friday”, spune vicepreședintele ANPC. Specialiștii în etnologie opinează că acest lucru nu se întâmplă pentru că românii nu au o sărbătoare de acest gen întrucât ei au fost mai tot timpul săraci și nu aveau cum să cumpere în general lucruri, darămite la promoție.

„În perioada Black Friday avem un volum imens de comenzi de transportat. În România se sărbătorește practic mai mult Black Friday decât oriunde în Europa, ține o lună întreagă, câteodată nici magazinele nu sunt pregătite de livrări, nu au produsele pe stoc sau dureaza procesarea comenzilor in depozite. Dar, chiar și așa, cu toate inerentele întârzieri, nimeni, niciodată, n-a refuzat vreun pachet pretinzând că nu participă la această sărbătoare creștină”, a declarat un reprezentant FAN Courier, cel mai mare distribuitor de pachete de Black Friday din România.

17 noiembrie 2017 11:11
Citește mai mult despre: Black Friday

Alte articole

Vezi mai mult