Un explorator român care a vizitat vreme de aproape doi de zile Mongolia susține că are dovezi incontestabile că ungurii vin de acolo. Acesta a făcut un experiment extrem de simplu: a intrat într-un magazin din Ulaanbaator și a cerut o pâine în română, dar vânzătorii l-au refuzat.

cocalar_ungur_paini.jpg „Aș fi zis că poate e o întâmplare, dar nu! Am verificat situația în mai multe magazine din capitala Mongoliei, și în centru, și în periferie. Le vorbeam politicos și, cu toate acestea, au refuzat să spună un cuvânt în română. Vorbeau între ei în limba aia a lor și-mi arătau disprețuitor cu degetul ce aveau pe raft”, spune exploratorul român.

Acesta susține că a mai găsit și alte similarități între cele două popoare. „Când e iarnă poartă căciuli în cap, exact ca ungurii. Au mustăți răsucite, dansuri populare și, la fel ca ungurii, țin carnea sub șa, să nu se strice”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 15.08.2017 14:41 Monden

National Cinematografic