La cei 18 ani ai săi, Stelică Nicu pare un tânăr perfect normal din cartierul bucureştean Titan. Sparge seminţe în faţa blocului, joacă fotbal cu băieţii şi visează să devină aviator - puţini sunt însă cei care cunosc drama teribilă prin care trece.

tristete_nascut_fara_cnp.jpg
În tulburii ani 2000, cel mai probabil din cauza poluării atmosferice sau a expunerii la raze gama, Stelică s-a născut fără CNP. Deşi au încercat de două ori să-i implanteze un cod numeric personal, medicii spun că, cel mai probabil, Stelică nu va putea plăti niciodată taxe la stat.

"Nu va simţi niciodată bucuria de a vedea cum banii lui munciţi din greu sunt supţi periodic într-o gaură fără fund pentru a hrăni o clică mafiotă", spune, aproape în lacrimi, mama lui Stelică.

"Viaţa lui va fi mereu lipsită de căldura unui zâmbet de funcţionar, de satisfacţia de a fi penetrat în toate găurile de tentaculul grunjos al societăţii", îl compătimeşte Mirel, un prieten. "M-aş oferi să plătesc eu şi pentru el, dar nu e tot aia."

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 18.09.2019 18:05 Monden

National Cinematografic