Drama vasluianului rămas singur în sat: „Mi-am ucis toţi vecinii!“

Un bărbat de 54 de ani trăiește uitat de lume într-un sat vasluian. Ghiocel Asimionesei a rămas singur în satul în care s-a născut după ce acum două luni i-a dat cu toporul în cap vecinului său, ultimul sătean care mai era în viață. Mai grav este că acest ultim vecin era și cârciumarul satului, iar acum bietul Ghiocel Asimionesei nu mai are unde bea.

El nu are familie, pentru că a preferat să se dedice dintotdeauna băuturii – și, prin extensie, datului cu toporul în cap. Omul povestește cu lacrimi în ochi că a greșit că nu și-a luat o nevastă și n-a făcut copii când era mai tânăr, că poate acum ar fi avut cine să-i aducă o cănuță cu băutură.

Acum câțiva ani, în sat locuiau câteva sute de suflete, dar apetitul pentru alcool al lui Ghiocel Asimionesei l-a făcut să-i atace, rând pe rând, pe toți consătenii cu toporul. Prima dată i-a dat cu toporul în cap primarului, că voia să-i taie ajutorul social, gest pentru care a fost aplaudat de ceilalți săteni. Așa că în mintea lui Ghiocel folosirea toporului a devenit un gest pozitiv, iar până la a rămâne singur în sat n-a fost nevoie decât de câțiva ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 septembrie 2021 07:56
Citește mai mult despre: vasluian

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult