Drept răzbunare că România a înregistrat kürtösul, ungurii l-au canonizat ei pe Arsenie Boca

Străvechea rivalitate dintre români şi unguri izbucneşte din nou! La scurt timp după ce românii au înregistrat kürtösul ca produs tradiţional, ungurii şi-au însuşit fără milă un simbol al poporului nostru, canonizându-l ei primii pe îndrăgitul profet de la Prislop, Arsenie Boca.

“Astăzi, cel numit Boca Arsenie de către pârliţii de valahi şi-a câştigat în sfârşit un loc de cinste în calendarul Bisericii noastre. Bun venit printre noi, Szent Erszény Bökeş! Fie ca icoana ta să lăcrimeze de acum încolo numai de la paprika iute şi palinka tare!”, a declamat Arhiepiscopul Feri al Budapestei din turla unei catedrale locale.

Canonizarea lui Bökeş a fost acceptată de Vatican şi ar urma să intre în vigoare odată cu prima lună plină de după sărbătoarea de Pünkösdvasárnap, precizează liderii religioşi de la Budapesta, plimbând ironic icoana noului sfânt pe miile de kilometri de autostradă.

Înfuriaţi, mai mulţi patrioţi români şi daci au hotărât să îşi aleagă un nou model în viaţă, urmând să organizeze un concurs de bărbi la o mănăstire încă nespecificată.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
21 martie 2016 16:03

Alte articole

Vezi mai mult