Dublă lansare! Uzina Dacia dezvăluie azi primul Logan electric şi primul prelungitor de 200 km

În plin avânt al energiei regenerabile, românii de la Dacia sunt gata să se ia în piept cu Tesla! În această seară, la uzinele Mioveni va avea loc o dublă lansare, în cadrul căreia publicul va putea admira atât primul Logan electric, cât şi primul prelungitor de 200 km.

“Greutatea şi dimensiunile acumulatorului scad foarte mult din atractivitatea unui vehicul electric. Chiar şi prototipul nostru funcţiona cu 6000 de baterii AAA, tip telecomandă, dar schimbarea acestora era foarte anevoioasă. Am rezolvat problemă renunţând cu totul la baterii. Noul Logan e revoluţionar: funcţionează conectat la o priză de 220v”, a declarat Dorin Breazu, sculer-matriţer la uzinele Dacia.

“Fiind vorba de o maşină destinată oraşului, prelungitorul inclus în preţ asigură o autonomie de doar 200 kilometri. Puteţi cumpăra însă prelungitoare suplimentare care, puse cap la cap, permit chiar şi călătoriile peste hotare”, adaugă tehnicianul.

În lipsa prelungitorului, noul Logan are o autonomie limitată, fiind prevăzut cu un cablu de 10 metri. care se înfăşoară pe tambur prin apăsarea unui buton, asemenea sistemelor cu care sunt prevăzute aspiratoarele.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
27 ianuarie 2017 14:35
Citește mai mult despre: autonomie dacia electric Logan prelungitor priza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult