Dumnezeu a creat tabloidul în şapte zile

La început a fost “Cuvîntul”, dar nu a mers, nu se vindea deloc, aşa că Dumnezeu l-a închis şi a făcut un tabloid. Luni de dimineaţă s-a trezit, şi-a făcut o cafea tare şi s-a aşeazat la calculator.

În prima zi a creat layout-ul. Şi a văzut că este bine, dar şi-a dat seama că oricum nu contează layout-ul la un tabloid.În a doua zi

a despărţit textele de poze şi pozele i-au plăcut mai mult. Citise undeva că o imagine spune cît o mie de cuvinte. Aşa că a făcut un calcul şi şi-a dat seama de cîte poze are nevoie pentru un ziar foarte stufos.

 

În a treia zi şi-a dat seama că nu avea ce să pună pe prima pagină şi a făcut femeia. Şi a văzut Dumnezeu că este bună. Apoi a văzut că nu are ce să pună nici pe pagina doi, sau a văzut aşa doar ca să mai facă o femeie. După cum spuneam, a mai făcut o femeie, şi Dumnezeu a văzut că este mai bună. Şi tot aşa. Apoi şi-a zis că toate sînt bune. Iar unele foarte bune.

În ziua a patra Dumnezeu şi-a dat seama că nu are texte şi că nu poate să scrie el tot. Aşa că a încercat să-i ia pe ăia de la “Libertatea”. Dar nu a putut, că îi luase altcineva înainte. A trecut ziua a patra, iar seara Dumnezeu s-a uitat la Mircea Badea şi i-a venit o idee: „Băi, dar nu sînt eu Dumnezeu pe pămînt?”, “Ba da!”, şi-a răspuns.

În ziua a cincea
şi-a dat seama că are nevoie de un redactor şef, aşa că a făcut unul după chipul şi asemănarea Sa. Şi i-a făcut şi lui o femeie şi a numit-o secretară. I-a spus aşa: “Creşteţi tirajul şi înmulţiţi-l şi umpleţi Pămîntul cu poze cu femei goale!”

În ziua a şasea
a trimis tabloidul în tipografie şi a mutat redacţia în Pipera.

În ziua a şaptea
s-a odihnit, din cauză că toată noaptea a cărat returul.


Arheologii israelieni au descoperit, căutând probabil altceva –  oricum, în afara orelor de program –  cel mai vechi tabloid din lume. La început au avut impresia că e un ziar banal. Chiar l-au luat la budă să-l citească, dar s-au prins repede că nu apăruse în ziua respectivă. Ba mai mult, era vechi de câteva mii de ani. Cu alte cuvinte, gagicile dezbrăcate de acolo nu numai că trecuseră bine de prima tinereţe, dar s-ar fi biodegradat lejer chiar şi în cazul în care ar fi fost femei gonflabile.

Tabloidul a fost găsit la o adâncime destul de mare, ceea ce i-a făcut pe cercetători să lanseze ipoteza că a fost citit în metrou şi uitat acolo.

 

 

sapte_zile_1-3_pag2

 

sapte_zile_1-3_pag3

 

Citeşte şi

Istoria tabloidului: epoca greco-romană

Ev Mediul Zilei, tabloidul epocii medievale

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
15 septembrie 2009 08:45
Citește mai mult despre: dumnezeu Mircea Badea moise pipera tabloid

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult