După ce a mâncat accidental o cretă, un român şi-a amintit ce gust avea brânza în comunism

Moment proustian pentru un bărbat din sectorul 4 al Capitalei! După ce, fără să vrea, a muşcat dintr-o bucată de cretă, Decebal Popescu a fost copleşit de amintiri, cea mai pregnantă fiind a brânzeturilor dinainte de ‘89.

Deşi a scuipat cât a putut de repede pătrăţelul albicios, pentru o clipă, bărbatul s-a simţit exact ca în 1984, când era doar un prichindel şi, neavând bunici la ţară, stătea la coadă la alimentară cu orele. “Exact ca creta asta, aşa era telemeaua de vacă! Naiba ştie din ce-o făceau, dar avea un gust inconfundabil, de calcar proaspăt frecat de asfalt. Ca să nu mai zic de înlocuitorul de salam, înlocuitorul de cafea, înlocuitorul de suc de portocale! Am mâncat în copilărie toate E-urile din tabelul lui Mendeleev.”

“Nici după ‘89 n-a fost mult mai bine. Aceleaşi E-uri, dar nu mai era nevoie să stai la coadă. Doamne, ce am băgat în noi atâţia ani!”, adaugă Popescu, cu o lacrimă în colţul ochiului, ciupind încă o dată între dinţi bucăţica filosofală de cretă.

“Bine că lucrurile încep să se schimbe. Acum pot să-mi iau Văcuţa Veselă, probabil prima brânză topită fără E-uri care a văzut vreodată lumina acestui frigider”, a încheiat bărbatul, întrebându-se încă o dată ce căuta creta în bucătărie.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

20 martie 2018 10:58
Citește mai mult despre: branza comunism E-uri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult