După Dana Nălbaru, și o familie de vasluieni și-a retras copilul de la școală. ”N-aveau cramă!”

Cazul soților Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, care au decis să-și retragă fiica de 9 ani de la școală ca să înveţe în sistem ”home schooling”, nu este unul singular. În Vaslui, de exemplu,  apar tot mai mulți părinți care nu-și mai lasă copiii la școală – ce-i drept, din motive ușor diferite de cele ale lui Nălbaru și Bucur.

”Cum să-l mai las pe copilul meu la școală după ce, într-o primă săptămână, n-a pus strop de alcool în gură, că n-are școala cramă”, a răbufnit Ghiocel Asimionesei, unul dintre vasluienii care și-au retras copiii de la școală. ”Eu nu înțeleg cum a primit școala asta aviz de la inspectoratul Vaslui. Păi ce facem, ne batem joc? Eu înțeleg că n-au fost bani de canalizare sau acoperiș la școală, dar cum să nu ai tu măcar o cramă? Păi nici în Evul Mediu nu s-a pomenit așa ceva!”

Părintele vasluian e dezamăgit nu doar de școala din satul lui, ci de întregul sistem de învățământ. ”E complet depășit”, acuză acesta, ”copiii nu învață să bea ca lumea la școală. Păi al meu, deja în clasa a doua, mi se face rangă dintr-un pahar de vin, de ne face tot neamul de rușine. Ce educație e asta? Păi nu mai bine îl învăț eu acasă cum să bea? Fac eu «bodegă schooling» cu el și îl fac om, nu pămpălău!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
17 septembrie 2016 01:54
Citește mai mult despre: Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult