Deschiderea Cărturești Carusel are deja efecte benefice asupra culturii locale. Din câte se pare, amplasarea noii librării în centrul vechi al capitalei a ridicat nivelul de inteligență al cocalarilor care frecventează zona, aceștia folosind în înjurături neologisme și tot felul de cuvinte pe care înainte le-ar fi fost imposibil să se pronunțe.

cocalari_carturesti_carusel.jpg Printre cele mai auzite înjurături elevate se numără "dă-mi voie să defechez în cavitatea ta bucală", "lua-ți-aș simbolismu-n critică", "să fac aluzie la falusul tău de proporții miniaturale" sau deșănțatul "bă, ești un exponent fidel al subculturii umane".

Cocalarii explică motivele care i-au îndrumat către cultură. "Am intrat și noi de curiozitate la Carusel, credeam că e un club nou de fițe. Apoi, după ce-am văzut atâtea cărți pe rafturi, am tot sperat să fie meniuri. Când să ieșim, că ne durea capul, am văzut prețurile. Erau imense, exagerate, asta ne-a făcut să rămânem și să cumpărăm cărți, mai mult ca să le facem în ciudă săracilor care n-aveau bani nici să răsfoiască", a declarat Manuel Rotaru, cocalar cult.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Luchian | Tuesday, 17.02.2015 13:30 Monden

National Cinematografic