După deschiderea Cărturești Carusel, cocalarii din Centrul Vechi se înjură cu neologisme

Deschiderea Cărturești Carusel are deja efecte benefice asupra culturii locale. Din câte se pare, amplasarea noii librării în centrul vechi al capitalei a ridicat nivelul de inteligență al cocalarilor care frecventează zona, aceștia folosind în înjurături neologisme și tot felul de cuvinte pe care înainte le-ar fi fost imposibil să se pronunțe.

Printre cele mai auzite înjurături elevate se numără „dă-mi voie să defechez în cavitatea ta bucală”, „lua-ți-aș simbolismu-n critică”, „să fac aluzie la falusul tău de proporții miniaturale” sau deșănțatul „bă, ești un exponent fidel al subculturii umane”.

Cocalarii explică motivele care i-au îndrumat către cultură. „Am intrat și noi de curiozitate la Carusel, credeam că e un club nou de fițe. Apoi, după ce-am văzut atâtea cărți pe rafturi, am tot sperat să fie meniuri. Când să ieșim, că ne durea capul, am văzut prețurile. Erau imense, exagerate, asta ne-a făcut să rămânem și să cumpărăm cărți, mai mult ca să le facem în ciudă săracilor care n-aveau bani nici să răsfoiască”, a declarat Manuel Rotaru, cocalar cult.

Scris de Luchian
17 februarie 2015 11:02

Alte articole

Vezi mai mult