Cât ghinion! Planetele s-au aliniat iarăși greșit pentru Mircea Cărtărescu. După ce n-a fost băgat în seamă la premiul Nobel și a ratat prezența la toate categoriile de la Globurile de aur, eternul favorit român a aflat cu stupoare că nu e nici în cursa pentru vreun premiu Oscar.

mircea_cartarescu_trist copy.jpg ”Normal că sunt dezamăgit”, a răbufnit Mircea Cărtărescu. ”Pentru că în loc să se vorbească despre mine, toată lumea vorbește de Levente Molnar care, îmi pare rău s-o spun, nici măcar nu e român, ci ungur. Le doresc celor care au fcut nominalizările să-mi citească Solenoid-ul și să moară în chinuri. Asta merită!”

Mircea Cărtărescu pare resemnat și în privința premiilor de la Cannes, unde consideră că nu are nici o șansă să ia vreun premiu. Cărtărescu a primit, totuși, și o veste bună. ProTV i-a făcut o ofertă, pentru înlocuirea emisiunii ”Omul care aduce cartea”. Dacă acceptă oferta, emisiunea se va numi ”Omul care nu ia Nobelul” și va intra în grila de primăvară a ProTV-ului.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Friday, 15.01.2016 12:00 Monden

National Cinematografic