După Şcoala Altfel, începe săptămâna Şcoala Vieţii, în care elevii învaţă barbutul şi şmecheria

Săptămâna “Şcoala Altfel” a fost doar începutul! De luni încolo, pentru mii de elevi din oraşele mari începe săptămâna “Şcoala Vieţii”, un proiect pilot menit să le insufle tinerilor valorile autentice ale bagabonţelii, haladelii şi şmecherelii.

“Şcoala Vieţii introduce o nouă formă de chiul, o alternativă mult mai şucară la mersul la muzeu”, explică Jean Cârlig, inspector şcolar din cartierul Rahova. “Elevii de liceu vor avea ocazia să participe la zeci de activităţi care stimulează creativitatea, de la tradiţionalul joc de barbut până la teoria muzicală a manelei de jale.”

“Timp de o săptămână, educaţia se mută în spatele blocului, iar cornul şi laptele sunt înlocuite de sămânţa neagră şi berea la PET. Multora li se pare un proiect îndrăzneţ, dar să nu uităm că scopul şcolii e să-i pregătească pe tineri pentru realităţile dure de pe piaţa muncii.”

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii care se remarcă în cadrul săptămânii “Şcoala Vieţii” vor primi drept recompensă diplome de boss de boss, dar şi excursii în Spania şi Franţa, pentru a avea ocazia să pună în aplicare deprinderile căpătate şi chiar să se întoarcă cu un Maserati.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
24 aprilie 2016 11:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult