EBA, internată de urgenţă după ce a emis o idee!

Familia prezidenţială, în pragul unei tragedii! Cu doar câteva minute în urmă, şeful statului a fost anunţat că fiica sa, Elena, mai cunoscută ca EBA, a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Capitală după un apel la 112 care a semnalat faptul că tânăra ar fi emis o idee coerentă. Specialiştii spun că foarte probabil e vorba de o afecţiune neurologică extrem de rar întâlnită printre tinerii de bani gata, afecţiune cunoscută sub numele de „gândire”.

Medicii sunt încă rezervaţi în a emite un pronostic, dat fiind că nu au putut determina, pe baza mărturiilor prietenilor Elenei Băsescu, dacă ideea emisă de aceasta era cât de cât inteligentă sau dacă e vorba doar de o alarmă falsă. „Simptomele pot fi înşelătoare”, explică un neurolog, „o tânără ca EBA poate deschide gura şi spune ceva care pare deştept, dar de fapt este ceva ce a învăţat pe de rost sau pur şi simplu o asociere arbitrară de cuvinte care s-a întâmplat să aibă sens. Nu trebuie să ne panicăm degeaba: dat fiind că pacienta e tânără, chiar dacă a gândit nu se poate să o fi făcut mai mult de câteva secunde, deci sigur îşi poate reveni. Momentan nu rosteşte nimic articulat şi pare legumă, ceea ce e foarte bine, înseamnă că stare ei e normală, dar o monitorizăm ca să putem interveni urgent în cazul în care pare că ar vrea să articuleze o propoziţie.”

Surse din interiorul Spitalului de Urgenţă spun însă că aparatele la care e legată EBA ar fi semnalat activitate cerebrală, ceea ce înseamnă că şansele fiicei preşedintelui de a îşi reveni sunt minime.

Scris de TNR
20 mai 2012 12:05

Alte articole

Vezi mai mult