Efectele drogului zombie, uşor de recunoscut: puls ridicat, confuzie, râzi la Bromania

Drogurile „Zombie” pot avea efecte cutremurătoare asupra sănătății fizice și psihice asupra celor care le consumă. Efectele secundare pot fi de-a dreptul înfricoșătoare, ajungând chiar până la convulsii sau comă, explică Lazăr Gigel, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

„Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil. Am văzut cazuri dramatice, în care tineri râdeau la filmulețe Bromania ce se găsesc la liber pe internet”, a avertizat reprezentantul CIADO. 

Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă. În România, drogul, care este un fel de marijuana sintetică, a ajuns abia anul acesta. Dacă marijuana produce un efect de anxietate şi atacuri de panică, acest K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de „zombie”. Această stare se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate, în medie, a explicat Gigel Lazăr. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

17 aprilie 2019 12:58
Citește mai mult despre: bromania droguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult