Efectul frigului: reţelele de telefonie din ţară au căzut după ce toate mamele şi-au sunat copiii să-şi ia căciulă

Revenirea bruscă a iernii are efecte din ce în ce mai grave asupra ţării noastre! Încă din zorii zilei, mii de români se plâng că nu pot da telefoane, iar SMS-urile ajung cu întârzieri de câteva ore. Potrivit companiilor de telecomunicaţii, reţelele GSM din întreaga ţară sunt supraîncărcate, iar motivul e lesne de intuit: absolut toate mamele şi-au sunat copiii să-i avertizeze că e cam friguţ şi ar trebui să-şi ia căciulă.

“Antenele noastre funcţionează la capacitate maximă, dar reţeaua e mai încărcată decât de Revelion. Estimăm că, chiar în acest moment, circa 7 milioane de mame îşi bat copiii la cap să nu iasă fără căciulă, mănuşi, fular, ciorapi de lână, geacă şi ceva pe dedesubt”, explică Horea Gherghelegiu, mecanic de stâlpi la o companie de telefonie mobilă din Tecuci.

Pe lângă liniile telefonice, şi alte canale de comunicare sunt afectate, numeroase mame apelând la alte servicii pentru a se asigura că odraslele lor nu pleacă dezbrăcate la serviciu. “Doamne fereşte, să nu îngheţe! I-am lăsat mesaj pe Whatsapp, Skype, Hangouts, Facebook, Viber, Signal, Firechat, Tinder, în căsuţa poştală şi pe teletext: ia-ţi căciulă”, spune Florina, mama unui bucureştean de 42 de ani.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 aprilie 2017 16:04
Citește mai mult despre: caciula copii frig mame vreme

Alte articole

Vezi mai mult