Efectul Parascheva! Zilele astea sunt mai mulţi moldoveni în Iaşi decât în Bucureşti

E luna octombrie, când mii de oameni – marea majoritate moldoveni – se îndreaptă spre Iaşi pentru a-şi clăti urechile cu sunetul de ventuză al pupatului de moaşte. Cu ocazia pelerinajului, specialiştii în demografie au remarcat un fenomen interesant: de câteva zile, în Iaşi sunt mai mulţi moldoveni decât Bucureşti.

„Cel mai probabil, fluxul de moldoveni se va inversa după Sf. Parascheva şi lucrurile vor reveni la normal, dar timp de o săptămână, cât ţin festivităţile, putem afirma fără urmă de dubiu că Iaşul e capitala Moldovei, cu peste 3 milioane de moldoveni, faţă de doar 2,5 milioane, câţi sunt de obicei la Bucureşti. O arată şi vânzările magazinelor de treninguri, şi datele de la naşii CFR”, spune Marcian Ilarian, vicesociolog adjunct la Institutul Naţional de Statistică.

„Vrei să spui că dacă mă duc mâine la Iaşi, am şanse mai mari să fiu salutat cu ‘Şi faşi, uăi’ decât la mine în Colentina? Mi se pare greu de crezut, dar în vremurile astea întoarse pe dos, orice e posibil”, îşi dă cu părerea Iliuţă Astărăstoaiei, bucureştean get-beget.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
11 octombrie 2022 17:30
Citește mai mult despre: Bucuresti Iasi moaste moldoveni

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult