Efectul TIFF 2016! În Cluj există mai multe mustăți de hipsteri decât de unguri

Simpaticul oraș maghiar din inima Transilvaniei Cluj-Napoca trăiește momente inedite în aceste zile. Pentru că în urbea de pe Someș are loc în această perioadă Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), s-a ajuns în situația inedită în care pe străzile din zona centrală a orașului sunt mai multe mustăți de hipsteri decât mustăți de unguri.

”S-a ajuns în situația halucinantă în care în fața statuii lui Matei Corvin există persoane cu mustață care nu înțeleg o boabă de maghiară”, spune clujeanul István Sárkány. ”Familia mea e de cinci generații în orașul ăsta, dar niciodată parcă nu s-a întâmplat așa ceva.”

Evident, situația nu-i deranjează deloc de maghiarii din oraș. ”Nu suntem bătuți în cap, să judecăm oamenii după etnie”, precizează clujeanul István Sárkány. ”Și nici nu ni se pare anormal ca pe plăcuțele de la intrarea în oraș să scrie Cluj-Napoca în limba hipsterilor, româna. E ceva absolut firesc într-un oraș care se vrea european.”

Nu la fel de toleranți sunt însă românii din oraș. Cel mai bun – și trist, totodată – exemplu e primarul Clujului, Emil Boc, care e atât de bou încât refuză și acum să accepte plăcuțele în limba maghiară la intrarea în oraș. Boc compensează însă la ipocrizie și se afișează cu maximă mândrie la filmele din cadrul TIFF care rulează în Piața Unirii, o piață construită de unguri, nu de români.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
3 iunie 2016 15:55
Citește mai mult despre: cluj hipster TIFF ungur

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult