Eficienţă sporită: Detectoarele din supermarketuri vor piui doar când iese cineva care n-a furat

Orice s-ar spune, patronii supermarketurilor sunt foarte preocupaţi de economia de curent! Din ce în ce mai multe magazine din Bucureşti îşi reprogramează detectoarele de la ieşire ca să piuie doar atunci când părăseşte incinta cineva care nu a furat nimic.

Altfel, spun proprietarii unităţilor comerciale, „am fi cu toţii condamnaţi la o piuială fără sfârşit. Mai bine să ne anunţe când iese cineva curat, ca să-i dăm un premiu.”

Având în vedere media de vârstă a paznicilor, de 96 de ani, angajaţii unui supermarket din sectorul 3 spun că măsura e binevenită. “Înregistrăm zilnic pierderi de 90 de milioane de lei din cauza tinerilor care şutesc gumă de mestecat şi dropsuri”, mărturiseşte un casier. “Măcar să nu mai ţiuie detectoarele de la ieşire din 2 în 2 minute. Că şi alea consumă, să ştiţi.”

Câteva hipermarketuri din zona de sud a Capitalei au anunţat că vor implementa noile tactici de securitate mai târziu, după ce angajaţii au constatat că aparatura de supraveghere fusese subtilizată de câţiva clienţi cu mâna iute.

Scris de Vasile
16 iunie 2014 00:06

Alte articole

Vezi mai mult