El nu se lăfăie în bani de la eMAG! Bunicul lui Şora, nevoit să lucreze ca bodyguard la metrou

Puţini ştiu că, în timp ce Mihai Şora joacă în reclame pentru companii de top, scăldându-se în bani şi femei mai ceva ca fotbaliştii, bunicul său Aurel trăieşte o viaţă modestă, fiind nevoit să muncească chiar şi la respectabila vârstă de 206 ani.

În prezent, Aurel Şora e angajat ca bodyguard la metrou, iar uneori lucrează part-time pentru o farmacie din cartier, fiind apreciat de colegii de la firma de pază pentru blândeţea şi înţelepciunea care i-au adus porecla de „Tataie”.

„N-am pensie, că pensiile au fost introduse în secolul XX, aşa că mă descurc şi eu cum pot”, spune nea Aurel. „Nepotul meu mi-a sărit mereu în ajutor, mi-a oferit roluri în reclame, dar nu vreau să fiu o povară pentru el. Ştiţi, eu sunt mai de modă veche. Dacă am învăţat ceva în Războiul de Independenţă, acel ceva e să fii mereu independent.”

Aurel Şora s-a născut în 1813, într-o familie de mici boieri fanarioţi din comuna ialomiţeană Clăbuci. Face parte din generaţia decreţeilor – cei născuţi în urma decretului domnitorului Gheorghe Caradja de combatere a ciumei negre. Deşi a trecut prin 4 războaie, 3 cutremure şi marea epidemie de tifos din 1916, nea Aurel Şora rămâne optimist în ceea ce priveşte viitorul şi visează ca într-o bună zi să poată păzi şi metroul din Drumul Taberei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 octombrie 2019 13:10
Citește mai mult despre: Sora

Alte articole

Vezi mai mult