Cine ar fi crezut că şi la un liceu de fiţe elevii pot fi puşi la respect în modurile cele mai brutale? Mai mulţi părinţi şi-au retras copiii de la liceul Jean Monnet după ce aceştia s-au plâns că profesorul de matematică i-ar fi umilit total, venind la şcoală cu un Rolls Royce ultimul tip.

rolls_la_monnet_umilinta.jpg
“Băiatul meu de clasa a 9-a a venit acasă plângând şi s-a ascuns în camera lui”, mărturiseşte o senatoare din sectorul 1 al Capitalei. “Când am reuşit să-l conving să iasă şi să-mi povestească ce a păţit, a izbucnit în lacrimi şi mi-a spus că profesorul de matematică l-a făcut să se simtă ca ultimul om, ca pielea p**ii, şi că nu mai vrea să meargă la şcoală în viaţa lui.”

“Ca profesor de matematică, dacă ştii că mulţi dintre elevii tăi primesc de la părinţi nişte amărâte de BMW-uri, îţi iei eventual un BMW mai şmecher, nu vii într-un Rolls Royce. E umilitor şi degradant pentru cei mici, care vor crede că mama şi tata nu-i iubesc suficient!”, spune psihologul liceului, care stă de vorbă în această perioadă cu copiii traumatizaţi.

Alţi elevi iau însă partea profesorului, despre care spun că e “boss de boss” şi că nu a fost vorba de cruzimce, ci doar “le-a dat mucu’ la fraieri”.

Scris de Vasile | Saturday, 06.02.2016 09:38 Monden

National Cinematografic