Elevii maghiari s-au prezentat execrabil la Bac, proba de limbă maternă! Niciunul n-a știut mongolă

Rezultate dezastruoase pentru elevii maghiari care au dat azi proba de limbă maternă a Bacalaureatului: nici măcar unul n-a luat notă de trecere, pentru că nimeni n-a știut o boabă de mongolă. Asta în condțiile în care au primit cel mai ușor și plăcut subiect posibil, să spună în mongolă ”Noi am fost primii în Ardeal”.

”Deși am încercat să-i ajutăm să ia măcar nota de trecere, efectiv n-am avut cum”, a povestit István Genghis, președinte de comisie într-o școală din Miercurea Ciuc. ”Am făcut inclusiv o concesie, am spus că le dăm nota 5 dacă spun în română «Ardealul e al României», dar în afară de a îngăna «Nem tudom», n-au fost în stare să scoată un cuvânt.”

”Insistă cu identitatea culturală, dar nu sunt în stare nici măcar să dea bună ziua în limba lor maternă, mongola”, s-a revoltat un inspector școlar. ”Cu limba maternă, ăștia ar muri de foame, că n-ar ști nici măcar să ceară o pâine. E inadmisibil așa ceva, ar trebui eliminată proba de limbă maternă și elevii ungurii să dea Bacul în limba română, la fel ca toți ceilalți.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
10 iunie 2015 17:06

Alte articole

Vezi mai mult