Bacalaureatul la română a fost floare la ureche anul ăsta! Mii de elevi din întreaga ţară spun că le-a fost foarte la îndemână să caracterizeze personajele din Moromeţii pentru că şi ei au crescut în familii disfuncţionale, în colibe de chirpici cu WC-ul în fundul curţii.

morometii_inapoiere_rurala.jpg
 
“Normal că ştiu tot ce gândea Moromete! Păi şi tata a trebuit să taie salcâmul ca să supravieţuim anul trecut. Tatăl lui Vlăduţ la fel. Tatăl lui Geani nici salcâm n-avea, a trebuit să taie stâlpul de curent şi de atunci stăm în beznă tot satul”, spune Decebal, elev la Liceul Teoretic “Samuil Cotor” din Naipu, Giurgiu.
 
Printre puţinii tineri care şi-au prins urechile în subiectul de la limba română sunt absolvenţii liceelor de fiţe din Capitală. “Io n-am ştiut ce să scriu, boss, adică să mor dacă înţeleg de ce stăteau Morometzii în sărăcia aia de sat şi mâncau brânză din burta lu’ Duţulache când la Mamaia e numai 60 la sută ocupat, bre”, a ridicat din umeri Tomiţă, fiul unui afacerist din Dorobanţi.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile | Monday, 26.06.2017 17:37 Monden

National Cinematografic