Bacalaureatul la română a fost floare la ureche anul ăsta! Mii de elevi din întreaga ţară spun că le-a fost foarte la îndemână să caracterizeze personajele din Moromeţii pentru că şi ei au crescut în familii disfuncţionale, în colibe de chirpici cu WC-ul în fundul curţii.

morometii_inapoiere_rurala.jpg
 
“Normal că ştiu tot ce gândea Moromete! Păi şi tata a trebuit să taie salcâmul ca să supravieţuim anul trecut. Tatăl lui Vlăduţ la fel. Tatăl lui Geani nici salcâm n-avea, a trebuit să taie stâlpul de curent şi de atunci stăm în beznă tot satul”, spune Decebal, elev la Liceul Teoretic “Samuil Cotor” din Naipu, Giurgiu.
 
Printre puţinii tineri care şi-au prins urechile în subiectul de la limba română sunt absolvenţii liceelor de fiţe din Capitală. “Io n-am ştiut ce să scriu, boss, adică să mor dacă înţeleg de ce stăteau Morometzii în sărăcia aia de sat şi mâncau brânză din burta lu’ Duţulache când la Mamaia e numai 60 la sută ocupat, bre”, a ridicat din umeri Tomiţă, fiul unui afacerist din Dorobanţi.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Monday, 26.06.2017 16:37 Monden

National Cinematografic