Elevii spun că a fost uşor să-l caracterizeze pe Moromete la BAC, fiindcă şi părinţii lor sunt ţărani înapoiaţi

Bacalaureatul la română a fost floare la ureche anul ăsta! Mii de elevi din întreaga ţară spun că le-a fost foarte la îndemână să caracterizeze personajele din Moromeţii pentru că şi ei au crescut în familii disfuncţionale, în colibe de chirpici cu WC-ul în fundul curţii.


“Normal că ştiu tot ce gândea Moromete! Păi şi tata a trebuit să taie salcâmul ca să supravieţuim anul trecut. Tatăl lui Vlăduţ la fel. Tatăl lui Geani nici salcâm n-avea, a trebuit să taie stâlpul de curent şi de atunci stăm în beznă tot satul”, spune Decebal, elev la Liceul Teoretic “Samuil Cotor” din Naipu, Giurgiu.

Printre puţinii tineri care şi-au prins urechile în subiectul de la limba română sunt absolvenţii liceelor de fiţe din Capitală. “Io n-am ştiut ce să scriu, boss, adică să mor dacă înţeleg de ce stăteau Morometzii în sărăcia aia de sat şi mâncau brânză din burta lu’ Duţulache când la Mamaia e numai 60 la sută ocupat, bre”, a ridicat din umeri Tomiţă, fiul unui afacerist din Dorobanţi.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
26 iunie 2017 17:06
Citește mai mult despre: BAC elevi moromeții

Alte articole

Vezi mai mult