Elisabeta Polihroniade, anchetată în cazul mafiei din vămi

Ancheta DNA-ului cu privire la corupția din vămi scoate la iveală tot mai multe persoane importante implicate. După ce anchetatorii au reușit să dovedească legătura directă dintre mafia vameșilor și piesele de șah, ei au dedus că rețeaua de vameși interlopi își înfigeau rădăcinile murdare adânc în lumea șahului din România.

Conform ultimelor informații, se pare că Regina din spatele nebunului este nimeni alta decât sahista Elisabeta Polihroniade. Cunoscută în lumea vameșilor și după porecla Marea Maestră Internațională, Polihroniade, acum în vârstă de 75 de ani, este singura minte din România capabilă să conceapă un program de tranzit în vămi fără să încurce turele între ele.

Foarte îngrijorător este faptul că Elisabeta Polihroniade își gândește cinci-șase mutări dinainte, așa că, cel mai probabil, toate arestările din ultima perioadă sunt regizate de ea, iar DNA-ul i-a căzut în plasă. Fostul mare campion Garry Kasparov a comentat cu interes această partidă: „Este interesant de urmărit pe cine o să sacrifice acum DNA-ul, care e acum la mutare. Dacă nu mă înșel, urmează câteva capturi importante de piese și niște schimburi între cei doi oponenți. Totuși, meciul încă e deschis oricărui rezultat”, a comentat marele campion.

Mafia din vămi se pare că s-a extins peste orice limită și mai implică și alte sporturi ale minții. În acest moment sunt cercetați în libertate doi campioni din Lotul național de canastă și câteva persoane importante din Selecționata României de remi etalat.

Scris de TNR
10 februarie 2011 09:02

Alte articole

Vezi mai mult