Era inevitabil! BBC redifuzează “Romanians are coming” în varianta cu sirieni

Îşi mai aminteşte cineva controversatul documentar “Romanians are coming”? Cei de la BBC sunt gata să pună pariu că nu! Recent, postul britanic a redifuzat celebra emisiune, înlocuind însă câţiva termeni pentru a lăsa să se înţeleagă că este vorba despre refugiaţii sirieni.

“Proaspăt lansat, documentarul ‘The Syrians are coming’ povesteşte, printre altele, despre sirienii Sandu şi Decebal, care îşi câştigă existenţa cântând ‘Ionel, Ionelule’ la acordeon – o melodie tradiţională din Orientul Mijlociu. Viaţa e dură când vii din Siria”, a explicat, într-o conferinţă de presă, un reprezentant BBC.

Potrivit unor surse neoficiale, tot ce au făcut englezii a fost să mai dubleze o dată filmele din seria “Romanians are coming”, înlocuind “Romanians” cu “Syrians” şi “Găeşti” cu “Damasc”. Deşi falsul grosolan a fost remarcat – şi condamnat – de mai mulţi specialişti, peste 99% dintre britanici au fost puternic impresionaţi, arată un studiu, fiind gata să contribuie la trimiterea sirienilor înapoi în ţara lor de origine, România.


Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
11 septembrie 2015 02:13
Citește mai mult despre: anglia imigranti refugiati Siria

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult