Europa Liberă reia emisiunile în română! Ca să atragă publicul, în prima fază se vor difuza manele

E oficial: Europa Liberă va emite din nou în limba română! Programele postului nu vor fi însă cele pe care şi le amintesc părinţii noştri trecuţi prin iadul dictaturii comuniste. Cel puţin în primă fază, spun reprezentanţii Washingtonului, Europa Liberă va difuza manele româneşti şi bulgăreşti, mult mai atrăgătoare pentru publicul din regiune.

„Dacă-i dăm drumul în acelaşi format, n-o să-l asculte nimeni. Spre deosebire de anii ’70-’80, acum sunt zeci de posturi de radio şi TV, cu o varietate imensă de programe, o piaţă puternic concurenţială. Vrei talk-show politic? Ai şaptezeci de opţiuni”, explică Ronson Zippo, directorul de programe pentru Europa de Est.

„Am identificat însă o nişă cu mult potenţial: manelele. Ştiaţi că în Bucureşti nu există niciun radio de manele legal? Singurele care difuzează manele sunt posturile pirat, pe care lumea le ascultă cu antena legată la calorifer, ca pe vremuri.”

„Bineînţeles, vom emite manele democratice, pro-occidentale, ca ‘Avioanele americane’ a lui Florin Salam, ‘Ne poartă lumea respectul de pe timpul lui Ceauşescu’ a fraţilor Cercel sau ‘Stau ca vulturul pe stâncă şi restul lumii pe lângă’ a lui Sorinel Puştiu”, a precizat oficialul american.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
24 iulie 2018 11:07

Alte articole

Vezi mai mult