Evoluție! Urșii fură trollere și le folosesc pentru a căra zmeură și mure

Natura e cu adevărat fascinantă! O demonstrează ultima ispravă a teoriei evoluției, în cadrul căreia urșii au început să fure trollerele alpiniștilor români pentru a căra mure, zmeură și diverse merinde ale pădurii către bârloagele lor.

“Eram în urcare spre Vf. Moldoveanu și deodată mi-a ieșit un urs în față. M-am speriat îngrozitor, mai ales când a început să se apropie de mine”, spune Mario G., un turist îngrozit.

“Nu puteam să fug, că aveam șlapii de alpinism, nu cei de jogging, așa că am stat pe loc și m-am rugat. Când ursul a ajuns lângă mine, ce să vezi? Mi-a smuls trollerul din mână, l-a deschis, a scos toate hainele din el, a râs de chiloții mei Dolce Cabana și s-a întors în pădure cu trollerul după el”, povestește bărbatul.

Deși este o descoperire fascinantă, cercetătorii spun că există și pericole. “Din păcate, urșii au început să poarte și șlapi în labe. De aceea, atunci când vedeți urme de șlapi, nu vă culcați pe-o ureche că sunt turiști: s-ar putea să vă treziți cu un urs lângă voi”, avertizează Urs Maier, cercetător-șef al Institutului de Ursologie Făgăraș.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
2 septembrie 2020 10:54
Citește mai mult despre: urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult