Exclusiv! L-am găsit pe singurul român căruia Patriciu nu are să-i dea bani

Un bărbat din Munţii Apuseni este singurul român faţă de care Dinu Patriciu nu are nicio datorie financiară. Horaţiu Muntean trăieşte izolat de aproape trei ani, iar faptul că mănâncă doar fructe de pădure şi carne de mistreţ l-a ţinut departe de afacerile pe care le desfăşoară Patriciu. El nu are de luat niciun ban de la cunoscutul mogul de presă , lucru care îl transformă, în ochii sătenilor din Fântânele, într-o ciudăţenie a naturii. Cunoscuţii se uită la el cu respect, în timp ce turiştii care se avântă prin râpele Apusenilor îl caută să-i facă o poză, deoarece este un personaj legendar de existenţa căruia mulţi se îndoiesc.

Poveştile bătrânilor spun că la un moment dat Patriciu ar fi avut să-i dea şi lui bani, însă Horaţiu a reuşit să-i recupereze şi nu s-a mai încurcat cu el. De atunci, excentricul român a preferat să se retragă în natură şi să rupă toate legăturile cu mediul de afaceri.

Nu la fel eu făcut oamenii de la el din sat. Contactul vag cu civilizaţia i-a pus în legătură cu Dinu Patriciu, care a acumulat într-un fel sau altul datorii financiare faţă de ei. Este şi cazul băiatului pe care l-a angajat în 2004 ca să-l filmeze pe Traian Băsescu lovind un copil. Tânărul mărturiseşte că nu şi-a luat decât o parte din bani şi că are de gând să-l acţioneze în instanţă pe controversatul om de afacer. “Totuşi, nu e acum momentul să-l dau în judecată”, e de părere cameramanul. “Aştept mai întâi să-l părăsească avocaţii ăia buni ai lui, pentru că, din câte am înţeles, nu i-a mai plătit din aprilie 2008.”

Scris de TNR
24 ianuarie 2012 18:01

Alte articole

Vezi mai mult