Orice s-ar crede, şomajul în rândul tinerilor nu a pus stăpânire chiar pe întreaga ţară: există şi locuri unde niciun tânăr nu stă degeaba! Unul dintre aceste locuri este chiar satul Moşuni din Mureş, unde preot paroh este Cristian Pomohaci. La Moşuni, spun oamenii locului, tinerii de 16-17 ani sunt bucuroşi să pună mâna pe ciocan când e nevoie, mai ales dacă astfel fac şi un ban cinstit.

tinerii_satul_pomohaci.jpg
"50, 100 de lei sunt mai buni decât nimic! Nu e nimeni dator să-i ajute pe ceilalţi, trebuie să pui osul la treabă dacă vrei să-ţi faci un viitor. Iar părintele Pomohaci are grijă să avem mereu de lucru - la ciocănit, la cules castravetele, la lustruit salamul, la răsucit făcăleţul. Ştiţi voi, munci mărunte prin gospodărie, dar aduci o pâine pe masă", spune Tomiţă, un tânăr proaspăt ieşit de pe băncile liceului.

"Decât parazit social, mai bine transpirat la sfârşitul zilei", confirmă un alt flăcău cu braţe vânjoase, angajat în tura de noapte pe moşia părintelui Pomohaci.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 23.08.2017 15:14 Monden

National Cinematografic