Există omenie! Un amărât a găsit un portofel cu 1000 de ruble şi i l-a dus înapoi lui Rogozanu

Cine a spus că nu mai există oameni inimoşi? În urmă cu câteva zile, Gică F., om al străzii din sectorul 4 al Capitalei, a găsit pe jos un portofel conţinând mai bine de 1000 de ruble şi câteva medalii omagiale cu Lenin. Deşi în jurul lui nu era nimeni, Gică a luat portmoneul, l-a şters de praf şi s-a dus direct acasă la Costi Rogozanu, să i-l dea înapoi.

“Probabil că Gică ştia că 1000 de ruble valorează doar şaptezeci de lei şi s-a gândit că proprietarul portofelului are mai multă nevoie de banii ăial”, spune Decebal Popescu, agent al Poliţiei Locale. “În mod normal, l-aş fi mustrat că nu a venit la noi cu obiectul găsit, dar având în vedere că originea portofelului era evidentă, nu pot decât să-l felicit pentru civismul de care a dat dovadă. Bravo, Gică!”

“Frumos! M-a făcut să îmi recapăt încrederea în oameni! Alţii ar fi luat portofelul şi ar fi construit ei comunismul în România”, spune un trecător, aplaudând şi el gestul lui Gică F.

Costi Rogozanu a transmis că nu intenţionează să se bucure sau să fie recunoscător, fiindcă ataşamentul faţă de bogăţia materială este un sentiment burghezo-moşieresc. Întrebat cum va investi banii recuperaţi, acesta a declarat, scurt, că îşi va cumpăra îngheţată.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
7 aprilie 2017 11:17
Citește mai mult despre: comunism portofel Rogozanu ruble

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult