Experţii confirmă: sunt 99% şanse ca Petre Daea să fie autorul baladei Mioriţa

„Oaia a unit generațiile – tata cu fiul, bunicul cu nepotul”. „Oaia e o statuie vie.” „Oaia are dorința de a fi înțeleasă”. Delirul unui om lovit prematur de senilitate sau mesajele criptice către omenire ale unui geniu nepereche? Oamenii de știință tind să creadă că ambele variante sunt corecte, după ce specialiștii în etnologie au stabilit cu un grad de certitudine de 99% că ministrul Petre Daea e autorul baladei Miorița.

 
„Până recent nu se știa nimic despre anii de tinerețe ai lui Petre Daea, însă ultimele cercetări arată că a fost cioban în zona Făgărașului, loc unde a fost martor direct la evenimentele descrise de îndrăgita baladă. Putem presupune că a stat și el de vorbă cu oaia năzdrăvană, dacă nu cumva au fost și implicați sentimental”, spune Filip Garoi, angajat al Institutului de Folclor Ovin din Tecuci.
 
Petre Daea a refuzat să comenteze, motivând că n-are timp de discuții deoarece transhumanța bate la ușă și trebuie s-o planifice la Minister cu asociații săi, baciul vrâncean și cel ungurean.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 iulie 2017 13:15
Citește mai mult despre: miorita oaia Petre Daea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult