Explozie demografică în Liechtenstein, după ce o femeie a născut tripleţi

Liechtensteinul se confruntă cu un veritabil boom demografic de când Jeni B., contabila micului stat din Alpi, a născut tripleţi. Pentru a-i permite femeii să ducă sarcina la capăt, maternitatea din Vaduz a fost extinsă de urgenţă cu o aripă nouă.

„Sperăm ca ţara noastră să poată suporta un asemenea spor demografic”, declară un oficial al guvernului. „Nu am fost niciodată puşi în situaţia de a plăti alocaţie unui număr atât de mare de copii – trei – în acelaşi timp. Probabil va trebui să introducem o taxă nouă şi să triplăm importurile de scutece şi lapte praf.”

Proaspăta mamă este însă extaziată de ideea de a avea trei copii. “Vor avea o copilărie minunată. Să fii singur la părinţi în Liechtenstein e foarte greu – eu, cel puţin, eram singura fată de vârsta mea din Vaduz şi aş fi dat orice să am un frăţior, nici nu îndrăzneam să-mi doresc doi.” În ceea ce priveşte paternitatea tripleţilor, presa locală a subliniat că nu există nici un dubiu: soţul femeii, instalatorul Johann, este în acelaşi timp şi poştaşul, şi livratorul de pizza al Liechtensteinului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
23 octombrie 2012 14:10

Alte articole

Vezi mai mult