Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un fleac faţă de ce s-a întâmplat azi! O spun specialiştii unui institut suedez, care au detectat în atmosferă concentraţii neobişnuite de izotopi radioactivi, găsiţi de obicei în parizer.

explozie_parizer_rusia.jpg
"Toate indiciile arată că în Rusia, undeva dincolo de Munţii Urali, a avut loc o explozie la o centrală de fabricare a parizerului. Din păcate, autorităţile ruse refuză să coopereze, preferând să muşamalizeze incidentul", spune fizicianul Knut Veganssen.

"Dacă chiar a avut loc o deflagraţie în miezul parizerului, jumătate din Europa riscă să devină nelocuibilă, sau cel puţin nu foarte apetisantă. În plus, iarna nucleară care va urma va afecta grav agricultura, făcându-ne şi mai dependenţi de surogate artificiale, precum parizerul", avertizează experţii.

De-a lungul timpului, Rusia a negat că ar desfăşura un program de îmbogăţire a parizerului, însă în ultimii ani, mai mulţi adversari ai lui Vladimir Putin şi-au găsit sfârşitul otrăviţi cu misteriosul mezel cilindric.

Scris de Vasile | Monday, 20.05.2019 17:37 Monden

National Cinematografic