Fără brazi de Crăciun? Ciobanii sibieni i-au tăiat pe toţi, ca să-şi pună brânza în coajă de brad

Producţia record de brânză obţinută în acest an de ciobanii sibieni riscă să ne strice sărbătorile de Crăciun. Pentru că aveau nevoie de coajă de brad în care să-şi pună brânza, sibienii au defrişat masiv, lăsând practic ţara fără brazi.

Campionul defrişărilor din acest an este ciobanul Ghiţă, care a investit toţi banii scoşi din reclame în oi, obţinând astfel o cantitate impresionantă de brânză de burduf. Practic, este pentru prima dată după 1990 când cineva îl detronează pe Verestoy Attila la capitolul defrişări.

„Au mai rămas în picioare doar câteva mii de brazi, însă sunt fără coajă, au fost decojiţi de sibieni. Românii vor avea de ales anul ăsta între brazii despuiaţi şi cei de plastic. În cel mai bun caz, ar putea cumpăra brânză în burduf de brad şi să lipească de ea crengi, cât de cât să pară brad. Oricum, se anunţă un Crăciun trist”, preconizează reputatul silvicultor Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
3 decembrie 2013 13:12

Alte articole

Vezi mai mult