Bucureștiul impresionează din nou prin înaltul nivel cultural. Deschiderea festivalului Enescu din acest an a fost gândită să aducă muzica în mijlocul oamenilor. Un șofer a interpretat Rapsodia Română din claxon în centrul Capitalei, la o oră de vârf. Evident, s-au găsit unii care să-l critice și să-l huiduie: ”Unde te bagi, bă, artistule?”.claxon_festival_enescu.jpg

În ciuda unor hateri, concertul la claxon a fost unul excepțional. Pe la Universitate deja ceilalți șoferi contribuiau cu propriile claxoane la interpretare: ”A fost emoționant. Românii au o ureche muzicală incredibilă. Lângă mine o doamnă interpreta Bolero-ul lui Ravel din claxon. Era atât de concentrată că nici nu vedea că plecase cu pompa de benzină înfiptă în bușonul rezervorului”, spune interpretul Rapsodiei.

A fost cu adevărat un spectacol interactiv! Artistul practic s-a pierdut în muzica sa și claxonul parcă prinsese viață. După ce a terminat Rapsodia, s-a dus spre Pipera și a cântat împreună cu mii de alți șoferi Simfonia a 5-a de Beethoven în timp ce două mașini de la ADP cântau Balada lui Ciprian Porumbescu din sirene.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de TNR | Friday, 13.09.2019 10:44 Monden

National Cinematografic