Festivalul Enescu. Un român a cântat Rapsodia Română din claxon între Unirii şi Victoriei

Bucureștiul impresionează din nou prin înaltul nivel cultural. Deschiderea festivalului Enescu din acest an a fost gândită să aducă muzica în mijlocul oamenilor. Un șofer a interpretat Rapsodia Română din claxon în centrul Capitalei, la o oră de vârf. Evident, s-au găsit unii care să-l critice și să-l huiduie: ”Unde te bagi, bă, artistule?”.

În ciuda unor hateri, concertul la claxon a fost unul excepțional. Pe la Universitate deja ceilalți șoferi contribuiau cu propriile claxoane la interpretare: ”A fost emoționant. Românii au o ureche muzicală incredibilă. Lângă mine o doamnă interpreta Bolero-ul lui Ravel din claxon. Era atât de concentrată că nici nu vedea că plecase cu pompa de benzină înfiptă în bușonul rezervorului”, spune interpretul Rapsodiei.

A fost cu adevărat un spectacol interactiv! Artistul practic s-a pierdut în muzica sa și claxonul parcă prinsese viață. După ce a terminat Rapsodia, s-a dus spre Pipera și a cântat împreună cu mii de alți șoferi Simfonia a 5-a de Beethoven în timp ce două mașini de la ADP cântau Balada lui Ciprian Porumbescu din sirene.

Scris de TNR
13 septembrie 2019 08:09
Citește mai mult despre: claxon

Alte articole

Vezi mai mult