Cel mai nou sfânt din Calendarul ortodox nu este vreun duhovnic plin de har sau vreun binefăcător celebru, ci un tânăr suferind de acnee din Galaţi! Acesta a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii după ce s-a dovedit că a ucis, de-a lungul carierei sale în World of Warcraft, mai bine de 700 de demoni ai adâncurilor şi mii de alte duhuri necurate.

700_demoni_ucisi.jpg
Deşi avea un level impresionant şi era renumit pe întreg serverul, Vlăduţ alesese un trai simplu - umbla îmbrăcat într-o blană de furbolg, citindu-le mulţimilor din regulamentul WoW şi predicând virtuţile unei vieţi fără cheaturi.

“Mi-am făcut doar datoria faţă de Alianţă”, recunoaşte, cu modestie, Sfântul Level 92 Paladin Vlăduţ. “În călătoriile şi raidurile mele, văzând câtă suferinţă e în Azeroth, m-am oprit adesea să le împart celor nevoiaşi din mana mea şi din goldul meu.”

“Tocmai terminasem un quest când mi-au bătut la uşă mitropolitul şi câţiva episcopi şi mi-au dat vestea cea bună: că am fost numit sfânt, complet gratuit! Oricât de onorat aş fi de această decizie a Bisericii, promit să nu mă deloghez până nu alung toţi demonii. Va fi greu, fiindcă respawnează”, spune Sf. Vlăduţ, pregătit să înceapă un nou quest.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 19.03.2015 14:41 Monden

National Cinematografic