Gabriel Cotabiţă a fost chemat să transpire în lanurile de porumb afectate de secetă

Pentru că seceta prelungită face ravagii peste tot în ţară, iar sistemele de irigaţii nu funcţionează nicăieri, guvernul a fost nevoit să apeleze la măsuri extreme. Astfel, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a venit cu ideea de a-l folosi pe Gabriel Cotabiţă ca principală sursă de apă pentru recoltele uscate. “Din păcate, am furat toţi banii destinaţi modernizării sistemelor de irigaţii, iar, din cauza lipsei ploii, recoltele mor în fiecare zi. Transpiraţia lui Gabriel Cotabiţă este singura soluţie viabilă”, spune ministrul.

Acesta spune că folosirea lui Cotabiţă va fi prioritizată în funcţie de zonele mai grav afectate. “Unde e porumbul mai uscat, acolo îl trimitem prima oară. Sigur, cetăţenii din zonele uşor inundabile trebuie să aibă grijă cum îl folosesc. Dacă îl văd cântând vreo piesă mai cu patimă, trebuie să-l oprească imediat, nu vrem să riscăm pierderi materiale sau omeneşti”, spune Daniel Constantin.

Fermierii vor plăti la litrul de transpiraţie consumat. “Gabi va fi dotat cu un apometru, pentru a se şti exact câtă transpiraţie a utilizat fiecare fermier”, a încheiat ministrul.

Autor: Luchian Abel

Scris de TNR
27 august 2013 10:08

Alte articole

Vezi mai mult