Gata cu icoanele pe sticlă! Au început să apară icoane pe PET

Icoanele pe stilă, altă dată un obiect de cult extrem de căutat de totemiștii români, au început să piardă teren în fața icoanelor moderne, pe PET, care sunt mult mai familiare credincioșilor. Piața din jurul a numeroase mânăstiri cu puteri magice a fost invadată de icoane pe PET, despre care vânzătorii spun că sunt mai rezistente la intemperii și mai eficace când e vorba de minuni.

„Plasticul nu de degradează așa ușor, o icoană de-asta rezistă mii de ani. Mă mir că nimeni nu s-a gândit la așa ceva până acum, trebuie să fii prost sămai faci icoane pe materialul acela incasabil. Ce faci dacă scapi icoana pe jos în timp ce te închini la ea? Cine-o lipește?”, explică Matei Donose, un constructor de icoane pe PET.

Acest nou model de icoană este și mai sigur pentru credincioșii care-și iau având când vor să pupe ceva. Întrucât materialul este flexibil, nu există riscul ca icoana să se spargă și să lase cioburi pe jos, să le calce după aceea enoriașii când înconjoară locul de misticism în patru labe.

8 septembrie 2019 09:44
Citește mai mult despre: icoana

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult