Gata cu incertitudinea! În talonul maşinii va scrie şi cât se lasă bacşiş la spălătorie

Studiile arată că creierul uman s-a dezvoltat foarte puternic după apariţia automobilului, pentru că şoferul face calcule foarte complicate, ca să-şi dea seama cât trebuie să lase bacşiş la spălătorie.

“Ok, deci interior exterior 25 lei. Ar însemna un 10 lei şpagă la băiat. Dar dacă cer şi o degresare, aia e 15 lei. Adică 40 lei totalul. Îi mai pun şi ăluia un 5 lei, să-i dau 15, să mănânce şi el o şaorma, sau îi dau tot 10 lei?”. Cam aşa arată un raţionament făcut de un şofer în timp ce aşteaptă la spălătorie. Iată în ce hal este adus un om care zi de zi trebuie să ia mii de decizii cruciale, atât pentru el, cât şi pentru ţară.

Din aceste motive, bacşişul va fi trecut în talon şi suma va fi calculată în funcţie de capacitatea cilindrică şi de dimensiunea maşinii. Pentru o taxă suplimentară se poate adăuga în talon şi dacă se dă bacşiş suplimentar pentru curăţare motor, iar în cartea de identitate va fi trecut dacă la o curăţare de tip detailing se mai dă ceva la băiat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
9 mai 2017 15:05
Citește mai mult despre: bacsis masini spalatorie

Alte articole

Vezi mai mult