Gerul aduce economii în Secuime! Localnicii au oprit aerul condiţionat, că nu mai e caniculă ca până acum

Scăderea temperaturilor a adus valuri de bucurie în Secuime, unde localnicii răsuflă ușurați că în sfârșit pot să oprească aparatele de aer condiționat. Până acum a fost o iarnă cu temperaturi care abia scădeau sub 0 grade, iar localnicii au fost nevoiți să țină aerul condiționat pornit fără opripre, că altfel s-ar fi sufocat de la căldură.

”În sfârșit, viață la mine!”, exultă un localnic secui, în timp ce se relaxează în fostul parc din Sfântul Gheorghe, acum defrișat total. ”Pot și eu acuma să stau în tricou afară și să simt la mine adiere de vânt. Vai, ce plăcut, nici dacă dat Ardealul înapoi la noi nu simțit așa bine. Acum pot și să beu bere la terasă, că am oprit aerul condiționat și făcut multe economii. Sper să ține vreme asta, că e tare plăcut la mine.”

Localnicii spun că mulți dintre ei n-au mai deschis geamurile de aproape un an din cauza căldurii de afară, azi fiind prima zi după foarte mult timp când fac asta. Iar alții, care n-au mai suportat temperaturile ridicate și au emigrat spre Siberia sau Alaska, sau alte locuri în care poți sta afară în tricou în ianuarie sau februarie fără să transpiri abundent de la căldura de afară, au început de azi să se întoarcă pe plaiurile natale.

Scris de Calin
26 februarie 2018 16:02
Citește mai mult despre: ger Secuime

Alte articole

Vezi mai mult