Gheţarul Scărişoara s-a topit. Un cocalar l-a scos din priză ca să-şi încarce boxa

Ghețarul de la Scărișoara a devenit de câteva zile Băltoaca de la Scărișoara, după ce un cocalar l-a scos din priză ca să-și încarce boxa portabilă. La plecare, cocalarul n-a băgat însă ghețarul la loc în priză și, din păcate, nimeni nu a observat gestul lui, astfel că ghețarul a rămas scos din priză pentru mai multe zile.

Așa că inevitabilul s-a produs: ghețarul s-a topit complet și acum în peșteră este doar o mare băltoacă. Iar gheața transformată în apă a produs un scurtcircuit și a distrus sistemul electric din peșteră. Iar un electrician bun, care să refacă integral sistemul, este aproape imposibil de găsit, pentru că toți cei pricepuți au plecat din țară, s-au plâns administratorii peșterii Scărișoara.

Ei au încercat să aducă pungi de gheață de la benzinăriile din zonă ca să remedieze cât de cât situația, dar din păcate distanțele sunt mari și abordarea n-a funcționat. Au găsit doar câteva zeci de pungi de gheață, iar până la peșteră mai bine din jumătate dintre ele s-au topit, așa că n-au făcut decât să mărească băltoaca Scărișoara, nicidecum să restaureze ghețarul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 iulie 2022 13:02
Citește mai mult despre: boxa cocalar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult