Am râs de tinerii prost pregătiţi, i-am aplaudat pe cei care au luat note mari însă cel mai mult o să ne emoţioneze drama lui Ştefan Ţ., absolvent al Colegiului “Luţă Mavrocordat” din Caracal.

elev_trist_caracal.jpg
Hotărât să ia Bacalaureatul cu brio, tânărul a petrecut săptămâni întregi studiind materia pentru examen, fără să-şi dea seama că a încurcat manualele între ele. Astfel, în timpul rezervat studiului pentru Limba şi literatura română, acesta a învăţat matematică, iar în săptămânile pe care le alocase matematicii a citit zeci de comentarii literare.

“Totuşi, sper că n-am tocit atâta amar de vreme degeaba!”, suspina Ştefan Ţ. în această dimineaţă, înainte la examenul de matematică. “Alaltăieri, când ne-a picat romanul interbelic, am scris despre ecuaţii, funcţii, teorema lui Pitagora, tot ce ştiam. Azi, singura mea şansă e să ne dea din Marin Preda, că pe ăla-l ştiu bine de tot la matematică. Sau măcar un basm cult, o poezie sămănătoristă... Dacă-mi pică geometrie în spaţiu şi integrale, am belit-o.”

O şansă pentru tânărul din Caracal ar fi să i se puncteze la matematică răspunsurile de la română şi viceversa, însă o petiţie în acest sens se lasă încă aşteptată.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 06.07.2016 10:33 Monden

National Cinematografic