Ghinion! Un elev caracalean a încurcat manualele: a învăţat Moromeţii la mate şi Pitagora la română

Am râs de tinerii prost pregătiţi, i-am aplaudat pe cei care au luat note mari însă cel mai mult o să ne emoţioneze drama lui Ştefan Ţ., absolvent al Colegiului “Luţă Mavrocordat” din Caracal.

Hotărât să ia Bacalaureatul cu brio, tânărul a petrecut săptămâni întregi studiind materia pentru examen, fără să-şi dea seama că a încurcat manualele între ele. Astfel, în timpul rezervat studiului pentru Limba şi literatura română, acesta a învăţat matematică, iar în săptămânile pe care le alocase matematicii a citit zeci de comentarii literare.

“Totuşi, sper că n-am tocit atâta amar de vreme degeaba!”, suspina Ştefan Ţ. în această dimineaţă, înainte la examenul de matematică. “Alaltăieri, când ne-a picat romanul interbelic, am scris despre ecuaţii, funcţii, teorema lui Pitagora, tot ce ştiam. Azi, singura mea şansă e să ne dea din Marin Preda, că pe ăla-l ştiu bine de tot la matematică. Sau măcar un basm cult, o poezie sămănătoristă… Dacă-mi pică geometrie în spaţiu şi integrale, am belit-o.”

O şansă pentru tânărul din Caracal ar fi să i se puncteze la matematică răspunsurile de la română şi viceversa, însă o petiţie în acest sens se lasă încă aşteptată.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
6 iulie 2016 08:33
Citește mai mult despre: BAC Bacalaureat caracal literatura matematica romana

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult