Mai poate cineva afirma că americanii au vreo scrupulă când vine vorba de bani? Ei bine, nu! Pe numele său George R. R. Martin, un scriitor aspirant din New Jersey a publicat recent - ce credeţi? - o carte inspirată din celebrul serial Game of Thrones.

rr_martin_ice_fire.jpg
Dornic să profite de pe urma renumelui producţiei televizate, Martin a scris o lucrare în mai multe volume care redă fidel traseul îndrăgitelor personaje concepute de HBO. Fără să se gândească, măcar pentru o clipă, că ar putea fi dat în judecată pentru plagiat, scriitorul a vândut deja un tiraj considerabil, şocându-i pe criticii literari, care au etichetat demersul său drept “o înşelătorie făţişă”.

“Din primele pagini ale cărţilor din seria ‘A Song of Ice and Fire’ îţi dai seama că e o pastişă după Game of Thrones”, spune Decebal Popescu, expert în literatura fantasy. “Aceleaşi motive, aceeaşi intrigă - chiar şi personajele au nume foarte similare. N-am mai întâlnit ceva atât de deşănţat de când am citit cărţile lui Tolkien, inspirate din Lord of the Rings, sau chiar Dune, despre care toată lumea ştie că e bazat pe jocul produs pentru MS-DOS în ‘92.”

“Aşa-zisul ‘autor’ pretinde, plin de tupeu, că el ar fi născocit de fapt primul întreaga poveste, iar cei de la HBO ar fi preluat-o ulterior, plătindu-i chiar o sumă colosală de bani. Ce măscărici! Probabil e beat sau a tras pe nas”, a adăugat specialistul.

“Nu înţeleg nimic”, ar fi comentat, sfidător, George R. R. Martin, dacă acesta este numele lui real.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Friday, 24.04.2015 02:58 Monden

National Cinematografic