Greul abia acum începe pentru noua șefă TVR! Trebuie să angajeze 50 de rude la televiziunea publică

Prospăt ajunsă în funcția de președinte-director general al TVR, pentru Irina Radu greul abia acum începe. Potrivit cutumelor TVR, orice nou șef al instituției trebuie să angajeze încă din prima săptămână cel puțin de 50 de rude de gradul I și II, altfel mandatul ei devine nul.

”Și e vorba de rude noi, altele decât cele deja angajate până la data numirii în funcție”, a precizat un important lider de sindicat din TVR. ”Că așa, să faci o listă cu 50 de rude care lucrează deja în TVR e simplu, e la îndemâna a 90% dintre angajați. Ăsta este și motivul pentru care Monica Ghiurco n-a fost validată, ea și-a angajat deja toate rudele la TVR și n-a putut prezenta garanții că are de unde angaja alte 50 de noi rude la TVR.”

Dealtfel, ca să fie acceptați la concursul pentru funcția de director TVR, toți candidații trebuie să prezinte o listă cu semnături de la cel puțin 50 de rude. ”N-ai semnături de la rude, nu candidezi, e atât de simplu. Și, pe lângă semnături, trebuie să ai pentru fiecare rudă o adeverință de la medic, prin care să se ateste că ruda este aptă pentru angajare la TVR”, a mai precizat liderul sindical.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 mai 2016 12:05
Citește mai mult despre: angajari rude tvr

Alte articole

Vezi mai mult