Grigore Cartianu pregăteşte o carte-document: „Adevărul despre viscolul din această iarnă”

Jurnalistul de la Adevărul îşi propune să dezvăluie adevărul despre viscolul şi căderile masive de zăpadă care au paralizat sud-estul ţării. El sugerează ideea că viscolul nu s-ar fi putut produce fără intervenţia serviciilor secrete străine, deoarece iernile de la noi sunt prea blânde ca să facă rău la oameni.

“Am dovezi clare că vântul din Bărăgan a venit dinspre nord-est, deci de la ruşi”, susţine Cartianu. „Poate să-mi explice şi mie cineva cum de a reuşit el să intre în ţară? În mod normal, vântul nu trebuia să fie lăsat să treacă graniţa, pentru că era evident de ce vine în România: ca să provoace temperaturi arctice.”

Cartianu a început deja o serie de interviuri cu persoane care susţin că au văzut cu ochii lor cine a viscolit zăpada în acele seri confuze din februarie 2012. Unii spun că pe acoperişuri se aflau ţurţuri şi blocuri de gheaţă care cădeau în capul trecătorilor, culcându-i la pământ. Pentru cine acţionau aceste mase de apă îngheţată rămâne un mister. Cert e că mulţi români au căzut victime în acest viscol al nimănui, care a făcut mai mult rău decât bine.

“Lor le este dedicată cartea la care lucrez acum”, mărturiseşte Cartianu.”Trebuie să ne amintim mereu de tinerii care au căzut pe gheaţă la Universitate şi în faţă la Inter, acolo unde s-a format pe trotuar o porţiune nasoală de polei.”

Scris de Calin
13 februarie 2012 12:02

Alte articole

Vezi mai mult