Grigore Leşe va face o expediţie în Antarctica, să studieze dansul pinguinului

Distanţele mari şi temperaturile extreme nu sunt o piedică pentru un împătimit al folclorului! Cunoscutul interpret şi etnolog Grigore Leşe va întreprinde săptămâna aceasta prima sa expediţie la Polul Sud, unde speră să observe dansul pinguinului în forma sa cea mai curată, neatinsă de trendurile muzicii moderne.

„Sigur, la orice cumetrie sau înmormântare se dansează pinguinul, dar în ce măsură mai e acela pinguinul autentic, cel pe care-l dansau strămoşii noştri în urmă cu sute de ani? Doar mergând la origini, în patria pinguinului, putem să intrăm în contact cu duhul nemuritor al Marelui Pinguin din mitologia dacilor”, explică Leşe, care va supravieţui mai bine de şase luni în Antarctica cu conserve de ciorbă de fasole şi untură de focă.

După acostarea pe ţărmul îngheţat al continentului alb, sania trasă de ciobăneşti mioritici a rapsodului va face primul popas la staţia de cercetare Law-Racoviţă, la nunta a doi oameni de ştiinţă români, Gelu şi Maricica. Acolo, Leşe îşi va săpa un mic ascunziş în zăpadă, de unde speră să poată observa în linişte, cu un binoclu puternic, dansul pinguinului pur şi nealterat.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
20 octombrie 2020 15:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult